De coach

No nonsens, recht door zee, open en eerlijk. En ook begripvol, motiverend en positief.

Welkom op de website van Oehoe FIT Coach.
Ik ben Maike den Uijl, 38 jaar en ik ben geboren en getogen in Amersfoort. Oehoe FIT Coach is gestart op 1 januari 2021. Hoe kom ik aan die naam? Oehoe is jarenlang mijn bijnaam geweest bij mijn laatste werkgever, een knipoog naar mijn achternaam.

Ik kom uit een sportief gezin. Als kind begonnen met zwemles en judo. De jaren daarna verschillende balsporten gespeeld en de sportschool ontdekt, om later toch weer terug te keren in de dojo voor een paar jaar jiu jitsu.
 
Na het VWO heb ik ‘Sport, Management & Ondernemen’ gestudeerd aan de ALO in Amsterdam; met bedrijfskundige vakken gericht op de sportwereld, 8 verschillende sportclusters en focus op lesgeven, coaching, persoonlijke ontwikkeling en het behalen van sportlicenties. Ik heb licenties voor de opleidingen Powerliften en Outdoor Adventure Instructeur succesvol afgerond. 

Tijdens mijn studie heb ik in een fitnesscentrum lesgegeven. Na mijn afstuderen ben ik fulltime voor een outdoor bedrijf gaan werken in de Belgische Ardennen en ben ik doorgegroeid naar interne opleider, trainer/coach en leidinggevende. Met veel plezier heb ik 15 jaar lang hier gewerkt, afgewisseld met verschillende klussen bij buitensportbedrijven in Amerika, Australië, Wales en Scandinavië.

Mountainbiken was en is nog steeds mijn meest favoriete buitensportactiviteit. En hier in Nederland kan je ook mooi mountainbiken op goed onderhouden trails. Mijn passie voor boksen is ontstaan toen ik in Azië aan het reizen was en ik bij een vechtsportschool terecht kwam en niet meer weg wilde. Ik ben drie winters op trainingskamp in de Filipijnen geweest om te leren (kick-)boksen.

Na 15 jaar in de buitensport in het buitenland, waarin ik veel ervaring heb opgedaan in (sport-)coaching & persoonlijke ontwikkeling, heb ik me de afgelopen jaren nog verder verdiept in personal training en leefstijl coaching. Met veel plezier en enthousiasme ben ik deze weg ingeslagen en begeleid ik mensen naar een gezonder, vitaler en gelukkiger leven.
Naast personal training en leefstijl coaching aan huis, geef ik les bij verschillende sportorganisaties waar ik mensen vanaf 4 jaar t/m 90 jaar in beweging mag brengen. Het mooiste vind ik de afwisseling. Iedere les en iedere dag is anders!

Mijn opleidingen:

2003 – 2007: HBO Sport, Management & Ondernemen
2004: Cursus powerliften van de KNKF
2005: Opleiding Outdoor Adventure Instructor
2008: Cursus Mountainboard Instructor
2013: Opleiding Advanced Outdoor Adventure Instructor
2016: Cursus Team Coaching met Belbin
2018, 2019, 2020: Trainingskampen (kick-)boksen in de Filipijnen
2020: Opleiding fitness instructeur A
2020: Opleiding personal trainer
2020: Opleiding leefstijl coach
2021: Clinic valpreventie
2022: Cursus Boxercise basic & advanced instructor
2022: EHBO & Reanimatie (herhaling)
2022: Masterclass zwanger & sporten
2022: Masterclass back in shape na een bevalling
2023: Opleiding Parkinson bokstrainer
2023: Webinar van Power Mama: Trainen tijdens en na de zwangerschap

Op de planning:
2023: Herhaling EHBO & Reanimatie

Wensenlijst:
* Ademcoach
* Kettlebell specialist trainer
* IJsbad / koude training specialist

Ik sta geregistreerd in de database van NL Actief (de Nederlandse fitness branche organisator) en in de database van Boxercise instructeurs.

Eind 2021 heb ik mee gedaan aan de plaatselijke en landelijke verkiezing tot Beste Personal Trainer van 2021.
In regio Amersfoort ben ik eerste geworden op basis van aantal stemmen en waardering. En landelijk ben ik 5e geworden na het geven van een presentatie aan een jury van fitness- / gezondheidsprofessionals en NL Actief bestuursleden.

Mijn favoriete eiwitpoeder

Te veel keuze op de markt als het gaat om eiwitten. De één nog beter dan de ander. Ik kies voor Live Puri omdat het schone eiwitten zijn. Hiermee bedoel ik dat er geen vullers en onnodige calorieën inzitten. Daarnaast is de smaak ook goed! Geen chemische kleurtjes en smaken die je bij veel merken tegenkomt.

Je kan kiezen uit de ongezoete en licht gezoete variant. Naast eiwitten is er ook nog keuze uit vitamines en vegan opties.
Neem zelf een kijkje, want Live Puri kan het beter vertellen dan ik!

© Oehoe FIT Coach 2023 | Alle rechten voorbehouden